Pasibaigęs. 05-27 18:50
LKL
Rytas
86
Wolves
78
Pasibaigęs. 05-30 18:50
LKL
Wolves
97
Rytas
86
Pasibaigęs. 06-01 17:20
LKL
Rytas
92
Wolves
86
Rytoj, 18:50
LKL
Wolves
0
7bet-Lietkabelis
0
06-05, 18:50
LKL
Žalgiris
0
Rytas
0
06-06, 18:50
LKL
7bet-Lietkabelis
0
Wolves
0
06-07, 18:50
LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
06-09, 17:20
LKL
Wolves
0
7bet-Lietkabelis
0
06-10, 18:50
LKL
Žalgiris
0
Rytas
0

LSFL pirmenybėse Vilniaus TECH užsitikrino bronzą

2024.05.15 21:05
LSFL rungtynės | lff.lt nuotr.

LSFL rungtynės | lff.lt nuotr.

Lietuvos studentų futbolo lygos dešimtojo turo rungtynėse Vilniaus Gedimino technikos universiteto rinktinė 2:0 nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto komandą bei užsitikrino 2023/ 2024 metų sezono medalius. Kitose rungtynėse Lietuvos sporto universiteto atstovai 3:1 įrodė pranašumą prieš Kauno technologijos universitetą.

„Sezonas buvo sunkus, tad galutinį rezultatą vertinu kaip nuostabų. Pasaka“, - po vakarykštės pergalės kalbėjo Vilniaus TECH vyriausiasis treneris Giedrius Barevičius.

Vakarykštės rungtynės sudėliojo ir daugiau taškų: LSU galutinėje rikiuotėje liks ketvirtas, VDU – penktoje vietoje, o KTU dar prieš savaitę prarado visas galimybes pakilti iš šeštos pozicijos.

Vilniaus TECH – VDU 2:0

Nuo susitikimo pradžios vilniečiai atsitraukė, aikštės vidurį atidavė varžovams ir patys ieškojo galimybių kontratakose. Sužaidus beveik trečdalį pirmojo kėlinio, ties 25 metru prie kauniečių vartų buvo skirtas baudos smūgis, kurį fantastišku smingančiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą įvarčiu pavertė Jurgis Stankevičius.

Nors įprastai įvarčiai keičia žaidimą, tačiau ne šįkart – sostinės atstovai ir toliau kantriai gynėsi, o jų varžovai nerado priešnuodžių tą gynybą įveikti.

Po beveik pusvalandžio nuo rungtynių pradžios J.Stankevičius pabėgo vienas, paguldė varžovų vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. „Iki pertraukos varžovai nieko nesukūrė, o po jos turėjome ką veikti. Buvo situacijų, kai mus gelbėjo vartininkas, buvo, kai lydėjo sėkmė, buvo, kai varžovų tarpusavio nesutarimai nedavė jiems rezultato“, - komentavo G.Barevičius.

Pačioje rungtynių pabaigoje Vilniaus TECH sukūrė dar vieną idealią situaciją skirtumą užauginti iki 3:0. Tačiau tąsyk sėkmė šypsojosi VDU studentams. LSU – KTU 3:1

Vos prasidėjus dvikovai, Tomo Miliausko auklėtiniai paleido Selimą Dundarą į kontrataką ir šis užtikrintai pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

„Panašus vaizdas į rungtynes su Vilniaus TECH. Pradedame galvoti, kad esame labai geri ir iškart už tai būname nubausti. Gerai, kad šįsyk bent surimtėjome, pradėjome žaisti ir po pertraukos, atlikus kelis keitimus, buvome geresnė komanda“, - po rungtynių kalbėjo T.Miliauskas. Šaltas dušas šįsyk komandą paveikė teigiamai. Vis didėjantis LSU žaidimo greitis vedė į neviltį KTU studentus, kurie, galiausiai, paskui varžovus nebespėjo.

Sužaidus valandą laiko iš krašto ataką aštrinęs Furkanas Saidas pats užbaigė ataką įvarčiu. Dar po trylikos minučių Po skersuoto kamuolio į baudos aikštelę, galva pasižymėjo vienas žemiausių žaidėjų Haris Ramanauskas, o paskutinį tašką padėjo vietoje ir laiku atsidūręs prieš tai dukart vartų konstrukcijos stiprumą tikrinęs Gediminas Vansevičius.

Likusi čempionato dalis

LSFL pirmenybėse liko nesužaistos dvejos rungtynės. Vienose jų Vilniaus universiteto rinktinė susitiks su Vilniaus TECH, kitose – ta pati VU kausis su Klaipėdos universiteto futbolininkais.  

info@sportas.lt

Naujienų portalo sportas.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško sutikimo draudžiama.

DISKUSIJA
Naujausi
Geriausiai įvertinti
Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai. Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Skelbti
Rodyti daugiau komentarų
LKL